Бели петна по зъбите ми, лечение в Благоевград

Какви са възможните причини и лечени при петна по зъбите?

Какво да правите ако имате бели петна по зъбите? Ако по емайла на зъбите ви се появят петна, не се опитвайте сами да се отървете от тях и се запишете за консултация със специалист.

Тези промени могат да бъдат резултат от нездравословна диета, лоши навици или симптом на заболявания, и то не само на стоматологични. Жълтите петна по емайла на зъбите често са резултат от лошо почистване на зъбите, множество бели петна са признак на флуороза.

Уговорете си час и елате за консултация!

Телефон: 0886 93 05 07


Тъмното петно върху зъбния емайл може да бъде плака за пушач, проява на кариес на корена, дисбиоза. Петната върху емайла на зъбите с времето стават кафяви, първоначално те са жълти или бели.

Бели петна по зъбите ми, лечение в Благоевград
Бели петна по зъбите ми, лечение в Благоевград


Черни петна по емайла на зъбите могат да се появят на пулпиран зъб, от който е отстранен нерв. Във всеки случай е необходимо да се разбере причината за този симптом и да се подложи на лечение.

Професионално почистване на зъбите в Благоевград

На първо място се извършва професионално почистване на зъбите. Ако не става въпрос за болест, а за лоша хигиена и лоши навици, често е достатъчно да се отървете от петна.


Бъдете внимателни към състоянието на устната кухина! Основните симптоми предупреждават за заболявания, които изискват посещение на зъболекар. Не се самолекувайте и не очаквайте всичко да изчезне.

Навременно започнатото лечение ще ви спести от усложнения и ненужни разходи за възстановяване на здравето.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.