Добър зъболекар в Благоевград

Как да изберем добър зъболекар в Благоевград?


Как да изберем добър зъболекар в Благоевград? Много хора ни задават този въпрос. В тази статия стоматолозите от Сити Дентал Студио споделят най-важните критерии при ибор на зъболекар в Благоевград.

Изборът на добър зъболекар е важна задача за тези, които не са безразлични към здравето и състоянието на зъбите си, изисквайки редовен профилактичен преглед от специалист.

В крайна сметка, навременното идентифициране на проблема ще ви позволи да го разрешите бързо и без сериозни последици за здравето и портфейла.

Уговорете си час и елате за консултация!

Телефон: 0886 93 05 07

Ще бъде по-добре, ако всеки път посещавате една и съща професионална стоматология , вместо всеки път да търсите нов кабинет.

Добър зъболекар в Благоевград

Много е важно да имате поверителен контакт с Вашия лекар, в противен случай няма да можете да се отпуснете, което може да доведе до негативни последици – страх, нервност и т.н.

Добър зъболекар в Благоевград
Добър зъболекар в Благоевград

Спокоен, чувствителен, добронамерен и самоуверен лекар е в състояние търпеливо да изслуша всички ваши проблеми, да обясни подробностите за лечението на прост език и, ако е необходимо, да помогне със съвети и успокоение.

По този начин изборът на личен зъболекар е разумно решение, което ни позволява да сме уверени в ефективността и надеждността на предоставяните услуги.

Е, как да намерите правилния стоматолог в Благоевград?


Пазарът на стоматологични услуги се разширява всеки ден, предлагайки все повече нови техники и съвременни материали. Има все повече стоматологични клиники и следователно намирането на добър специалист не е толкова лесна задача.

Истински професионалист може да бъде намерен както в държавна клиника, така и в частна клиника с най-съвременно оборудване. Държавната институция обаче не винаги може да осигури условия за висококачествено лечение, защото стоматологията е не само добър лекар, но и висококачествена модерна апаратура и материали.

Репутацията на добър зъболекар ще му позволи да „пресметне“. Не се колебайте да приемате съвети от семейството, приятелите и колегите си. В края на краищата всички те посещават зъболекари и имат свой собствен положителен или отрицателен опит, който могат да споделят с вас, като съветват специалиста, който харесват.

Можете също така да потърсите информация и клиниката, която ви интересува, в Интернет и да се запознаете със списъка на стоматологичните услуги .

Как да избера добър стоматолог в Благоевград?

Друг признак на компетентен специалист е броят на хората, които искат да си уговорят среща с него. По правило такива зъболекари имат уговорена среща за няколко дни или дори седмици предварително.

И не вярвайте сляпо на рекламите, които можете да видите в медиите, вестниците или в Интернет. Добрата реклама не е гаранция за качествени стоматологични услуги.

Ако сте дошли в клиниката за първи път, тогава можете да оцените нейния професионализъм по следните критерии:

 • Кабинетът трябва да бъде чист и подреден, а зъболекарят да носи маска и ръкавици. На входа пациентът е поканен да облече еднократни покривала за обувки;
 • Лекарят е сдвоен с асистент;
 • Зъболекарят задължително създава амбулаторна карта за пациента, в която той описва подробно процедурата за лечение;
 • Компетентен лекар ще попита за вашата непоносимост към лекарства и заболявания като диабет;
 • Лекарят извършва почти всички видове работа, използвайки местна упойка;
 • Стоматологичният кабинет трябва да има високо ниво на техническо оборудване. Добре е, ако клиниката разполага с радиовизиограф – устройство, което може да види костната тъкан с минимална доза радиация;
 • Всички манипулации трябва да бъдат посочени в договора. За предоставените услуги се издава документална гаранция;
 • Клиниката трябва да има лиценз за всички видове работи, извършвани в нея.


Също толкова важно е да разберете квалификацията на лекаря, който е вдъхнал вашето доверие: той може да има втора, първа или най-висока категория. Високата квалификация е критерий за надеждността на специалист.

Тази информация често може да бъде намерена по стените на офиса под формата на сертификати за завършено опреснително обучение.

В същото време опитът в работата и активната реклама не са решаващи показатели при избора на специалист. По-добре е да се съсредоточите върху отзиви от хора, на които имате доверие.

И ето признаците на офис с некачествено обслужване, където не бива да ходите:

 • Зъболекарят работи без маска и ръкавици;
 • Амбулаторната карта не стартира;
 • Невъзпитано, грубо отношение към пациента;
 • Нечистота на лекаря и усещане за нестерилност на инструменти и апарати;
 • При лечение на каналите на пациента не се предлага рентгенова снимка;
 • Пациентът изпитва болка по време на лечението, но лекарят не прави нищо и предлага „бъдете търпеливи“.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.