Инфекция на зъб в Благоевград

Какво да правим ако имаме инфекция на зъб в Благоевград?

Инфекция на зъб в Благоевград. Ако венците загноят под зъба или близо до зъба, това показва, че инфекцията е проникнала в меките тъкани и възпалителният процес е започнал. Има няколко често срещани заболявания, свързани с нагнояване.


Ако възпалението е хронично, венците се отлепват от зъба, докато се образуват забележими венечни джобове, причината е пародонтит. Друго заболяване – периостит – е придружено от венци, в този случай венците в близост до зъба набъбват и нагнойват и се появява остра болка.

Ако възпалителният процес е „концентриран“ там, където е коренът на зъба, случаят е най-вероятно при пародонтоза. Ако забележите, че венците гноят под зъба, не се колебайте да посетите лекаря.

Уговорете си час и елате за консултация, доверете се на специалистите от Сити Дентал Студио!

Телефон: 0886 93 05 07


Какво да правите, ако зъбът Ви гнои?

Елате на консултация в нашият кабинет в центъра на Благоевград. Обърнете се към зъболекар за преглед и диагноза. Въз основа на рентгенова и радиовизиография зъболекарят ще определи защо венците гноят близо до зъба и как да се лекува болестта.

Инфекция на зъб в Благоевград
Инфекция на зъб в Благоевград

Лекарят ще премахне зъбния камък, ще дезинфекцира джобовете на венците и ще премахне заразената тъкан. Ако проблемът е в некачествения пълнеж, той ще го премахне и ще почисти кореновите канали, след което ще ги запълни отново. В някои случаи се извършва хирургично лечение, по време на което се отстранява заразената част от корена.

При възпаление на венците в Благоевград, какво се прави?

Ако венците не са много подути, измиването на зъбите с твърда четка може да е причината. Но ако венците са подути и възпалени значително, трябва да отидете на зъболекар.

Най-вероятно въпросът е във възпалителния процес и инфекцията на тъканите на венците или зъба. Когато венците в близост до зъба са подути и болят, това е характерно за потока – възпаление на надкостницата.

Това е опасно заболяване, което може да застраши широко разпространената инфекция.


Подутите и кървящи венци могат да бъдат признак на гингивит, инфекциозно възпаление. Тогава той може да засегне по-дълбоките тъкани и да причини сериозно заболяване – пародонтоза. В този случай пациентите се оплакват, че венците им са подути, зъбите им са разхлабени.

Как се лекува киста на зъбите в Благоеград?


Едно от най-опасните заболявания е кистата на зъбите. Доброкачествена неоплазма се образува в областта на корена, тя постепенно се увеличава по размер, става причина за болка и подуване на венците.
Във всеки случай уговорете среща със зъболекаря възможно най-скоро, за да не влошите ситуацията.


Бучка на венеца под зъба

Ако на венците се появи бучка и боли при натискане, вие сте изправени пред усложнение на едно от зъбните заболявания. Причината може да е образуването на гингивална фистула. Типичният му признак е бяла точка в горната част на отока. В този случай във венците се образува фокус на възпаление с гной.


Ако зъбните корени са възпалени и бучката е твърда, вие сте изправени пред пародонтит . Често проблемът възниква при лошо запълнени зъби. В този случай може да не усетите болка, но ако се образува бучка, свържете се с нашата клиника възможно най-скоро.
Бумът може да бъде мек – това е симптом на пародонтоза.

Голяма част от венците е заразена, тя прониква в джобовете на венците и причинява подуване
Освен това може да се получи бучка, ако случайно нараните лигавицата с протеза. Това може да се случи поради лошо инсталиран пълнеж – в този случай най-често той се появява над венеца.


Малко подуване може да се появи поради измиване на зъбите с твърда четка или лоша хигиена, но ако бучката на венеца боли и расте, посетете вашия зъболекар. Тук домашното лечение няма да помогне.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.