Превенция за здрави зъби в Благоевград

Препоръки и превенция за здрави зъби в Благоевград


Превенция за здрави зъби в Благоевград. Всеки мечтае да има ослепителна усмивка, но често повечето са виновни за загубата на зъби. Най-често срещаното зъбно заболяване е кариесът . Възниква от неправилна грижа за зъбите. Повечето хора, които не знаят основните и елементарни правила за грижа за зъбите си, просто ги губят.

Уговорете час и елате за консултация!

Телефон: 0886 93 05 07

Какви заблуди могат да доведат до загуба на зъби?


Голямо заблуждение е, че ако един зъб бъде загубен, това няма да повлияе по никакъв начин на останалите зъби. Не е вярно. Факт е, че челюстта не е нещо отделно, тя принадлежи към кранио-челюстната система.

Превенция за здрави зъби в Благоевград
Превенция за здрави зъби в Благоевград

При дъвчене на храна, натоварването на челюстта няма да е същото, едната страна, където са поставени всички зъби, ще бъде претоварена, което е крайно нежелателно.

Природата е подредена по такъв начин, че всяко празно пространство трябва да бъде заето, а същото е и със зъбите.

Превенция за здрави зъби в Благоевград

Съседните зъби започват да се накланят малко в празно пространство, опитвайки се да го запълнят, а противоположните зъби започват да излизат от основите си. Следователно, останалите зъби започват да се разпадат.

Зъболекарите препоръчват внимателно, след като ядете храна, не забравяйте да измиете устата си с вода. Работата е там, че докато се храни, храната може да остане върху зъбите или между зъбите и ако не се отстрани, тогава се натрупват бактерии и започват процеси на гниене, което води до кариес.

Според проучванията на хората, по-голямата част са сигурни, че кариесът не се предава и хората, които имат здрави зъби, не трябва да се страхуват от кариес, а оттам и загубата на зъби.

Какво препоръчват зъболекарите от Сити Дентал Студио, Благоевград?

Всъщност това е дълбоко погрешно схващане. Кариесът се причинява от така наречения мутиращ стрептокок.

Той, както всяка бактерия, може да мутира и да се предаде на други хора. Това може да се случи при целуване, използване на общи прибори или четки за зъби.

Разбира се, имате нужда от критичен брой такива бактерии, но те все пак се предават и трябва да внимавате.


За да избегнете всичко това, просто трябва да се грижите правилно за устната кухина. За най-добър резултат трябва да се свържете с ортодонт, който ще ви помогне да изберете правилната четка за зъби, паста, изплакване за зъбите и конец за зъби.


По този начин, следвайки препоръките на лекар, човек не се страхува от никакъв кариес и загуба на зъби.

Бъдете здрави!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.