Полезно

Почистване на зъбен камък в Благоевград

Къде да отидете за почистване на зъбен камък в Благоевград?

Почистване на зъбен камък в Благоевград. Зъбният камък е устойчива плака, която постепенно се втвърдява с течение на времето. В началото редовната плака, която не е била почистена от повърхността на зъбите, става устойчива.

Когато се натрупа още повече и стане още по-трайна, тогава това вече се нарича зъбен камък. Такъв камък обикновено се намира между зъбите или близо до венците.

Уговорете час и елате за консултация!

Телефон: 088 693 0507

Опасности от зъбен камък


Има две опасности, които чакат хората с зъбен камък.

Почистване на зъбен камък в Благоевград
Почистване на зъбен камък в Благоевград

Първо, точно като упоритата плака, зъбният камък предотвратява почистването на зъба при четкане с обикновена четка. И това води до появата на кариес.


На второ място, зъбният камък, който се образува близо до венците, в по-голямата част от случаите е причина за появата на джобовете на венците. От своя страна появата на венечни джобове е директен път към пародонтоза.


Отстраняване на зъбен камък


Отстраняването на зъбен камък е лесна, безболезнена и много ефективна процедура. В стоматологичната клиника Сити Дентал Студио, зъбният камък обикновено се отстранява с помощта на ултразвук . Тази процедура обикновено се прави преди избелване на зъбите. В момента съществуват ултразвукови четки за зъби, които могат да се използват в домашни условия, но те отстъпват по ефективност на професионалното почистване на зъбите с ултразвук.

Профилактика на зъбния камък
Предотвратяването на зъбен камък играе важна роля за поддържането на здрави зъби и венци.

Ако пациентът се преглежда редовно от зъболекаря, лекарят ще забележи навреме появата на устойчиви плаки или зъбен камък и ще предложи да се подложи на професионална процедура за почистване на зъбите. Ако пациентът има неправилно запушване, това увеличава вероятността от камък.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *